| Alms krmes
Hozzvalk:
- 1,5 kg alma
- 1-2 evkanl cukor (almtl fgg)
- fahj
- 8 tojs
- 20 dkg liszt
- 18 dkg porcukor
- 8 evkanl vz
- 1 evkanl kakapor
- fl csomag stpor
Az almt meghmozzuk s vkonyra felszeleteljk. A tepsit aluflival kibleljks megkenjk egy kicsit margarinnal. Az almareszelket egyenletesen kirakom, s megszrom egy kis fahjjal s cukorral. A tojssrgjt a18 dkg porcukrot fehrre felverjk, majd hozzadjuk a vizet s a stport, meg a lisztet , s habb verjk a fehrjt is. Az almra rntjk a fele tsztt s elsimtjuk. A maradkba kakaport ntnks a fehr tsztra rsimtjuk.
Tltelk:
Hozzvalk:
- 8 dl tej
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 csomag vanlis puding
- 1 evkanl liszt
- 1 csomag vanlis cukor
A pudingbl a lisztbl s a tejbl srr krmet fznk. Mg melegen keverjk bele a margarint, porcukrot s a vanlis cukrot. Ha kislt a sti a krmet kenjk r az alms felre. 1 rn t hagyjuk pihenni a htben.

| |