| Moszkauer
Hozzvalk:( 1kg-hoz)
- 3 dl fztejszn
- 250 g kristlycukor
- 250 g durvra rlt di
- 50 g liszt
- 50 g darlt, cukrozott narancs hj (elhanyagolhat)
- 300 g t vagy tejcsokold
Elksztse:
- A dit durvra rljk (nyujt deszkn nyjtofval is lehet )
- Feltesszk fzni a fztejsznt, kzepeshfokon.
- Amikor a fztejszn felforrt, hozzadjuk a durvra trt dit, s a cukrot.
- gyelve le ne gjen, tovbb fzzk. Mikro jra felforrt belerakjuk a cukrozott narancshjat.
- Ha a cukrozottt narancshjat elkevertk, s jra forrt a keverk, gyors kevers mellett hozzadjuk a lisztet, s 1-2 percig fzzk.
- Ha elkszlt a moszkauer alap, levesszk a tzrl, s hagyjuk teljesen kihlni.
- Majd a stpaprral kiblelt tepsibe 3-4 cm tvolsgra fl diszem nagysg gombcokat halmozunk. Ezutn elmelegtett 200C -os stbe tesszk kb. 5 percig, mg arany barna nem lesz a szle. Majd kivesszk s teljesen kihtjk, ez id alatt felolvasztuk a csokoldt kb. teljfl srsgre. A moszkaur egyik felt egyenknt bekenjk az olvasztott csokoldval s a htbe egy napig haggyuk llni.

| |